Koopzondagen

Vlaardingen kent een belangrijke en rijke geschiedenis van de detailhandel. In het jaar 2000 (OVO-jubileum) verscheen daarover een interessant boekwerkje. Het aantal koopzondagen per jaar was destijds gebonden aan een maximum van plm. 10 per jaar, inkl. 2e Paas- en Pinksterdag, alsmede een 'oktober'-meubelzondag. Sinds het najaar 2014 mogen de winkels in Vlaardingen desgewenst op (elke) zondag geopend zijn. De invulling van de koopzondagen verschilt per winkelgebied. In winkelgebieden die de koopzondagen 'omarmen' zijn (een aantal) winkels geopend in de regel op de 1e zondag van de maand. Per gebied is het echter mogelijk dat er afwijkende of extra zondagen, koopzondagen zijn. Per betrokken winkelgebied wordt zoveel mogelijk informatie gepubliceerd over de juiste data van de koopzondagen.

Hoogstad Vlaardingen is een gemengd winkelgebied met een Woonboulevard, een Autostrade en diverse mogelijkheden om te recreëren.
De woonwinkels zijn allemaal open op de 1e zondag van de maand. Naast deze algemene koopzondagen zijn o.a. de Kwantum, Formido, Beter Bed en Carpetright elke zondag open.
De autodealers zijn slechts bij speciale gelegenheden geopend op de zondagen.
MacDonalds, Ibis Hotel, Zwembad de Kulk, de Polderpoort en alle horeca-gelegenheden in de Broekpolder zijn allen op zondag open.
Extra koopzondagen waarop vele winkels geopend zijn bij voorbeeld 2e paasdag, 2e pinksterdag.
Bedrijven als Gamma, Karwei en Staelduinsebos (Deltaweg) en Leen Bakker (Van Beethovensingel) hanteren vaak dezelfde (elke) zondagopenstelling als de genoemde bedrijven aan de Deltaweg.
Daarnaast zijn Supermarkten veelal elke zondag geopend.